Jari Niinimäki, KalastusporttiOlen Jari Niinimäki ja toimin Kalastusportin vastuullisena kalastusoppaana. Olen suorittanut kalastusoppaan ammattitutkinnon, venepäällikön tutkinnon, kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan, vuokraveneen kuljettajatutkinnon, ensiapukoulutuksen (EA 1 ja EA 2), hygieniapassin sekä matkailu- ja turvallisuusalan passin. Päätyökseni toimin asianajajana.

Kalastusopastoimintani alkoi pitkäaikaisen kalastusharrastuksen seurauksena.

Muistan, kuinka pikkupoikana olimme isäni kanssa uistelemassa kuhaa välineillä, jotka koostuivat paksumman siiman päässä roikkuvasta ”Rapalasta” ja muutamasta painouistimesta. Vapoja ei käytetty, vaan siimaa pidettiin sormien välissä. Kalastusvälineet mahtuivat kynäpenaaliin eikä kaikuluotaimesta oltu vielä kuultukaan. Kalaa kuitenkin saatiin.

Ajat ovat muuttuneet ja välineet kehittyneet. Välineiden kehittymisestä huolimatta kalastus tarjoaa aina haasteita. Etukäteen ei voi milloinkaan tietää, onko kalastuksen jälkeen tarjolla kalaa vai makkaraa. Jokainen kalastusreissu tarjoaa mahdollisuuden ennätyskalaan, huonoimmassakin tapauksessa päivä on kulunut luonnon parissa raitista ilmaa nauttien. Vesillä vietetty päivä on siis aina onnistunut!

Kalastusopintojeni sekä –harrastukseni aikana minulla on ollut ilo tutustua useisiin kalastusoppaisiin, joilla on pitkäaikainen kokemus ja erinomainen osaaminen kalastuksen eri muotoihin. Yhteistyö muiden kalastusoppaiden kanssa mahdollistaa laajempienkin kalastustapahtumien järjestämisen.